Branding Oldschool Hotel Winterswijk

Logo Oldschool Hotel

Een oude school wordt omgetoverd tot hotel. Een super leuk concept waar Quarakter ook een steentje aan mocht bijdragen! Hoe we dat deden? Met een grote dosis creativiteit, een hoop inlevingsvermogen en een tikkeltje lef.

In deze casus:

De opdrachtgever: Oldschool Hotel in Winterswijk

Oldschool Hotel bevindt zich in de voormalige Rijks Hoogere Burgerschool. Het is een statig monumentaal pand uit 1870 en was tot tien jaar geleden nog in gebruik als schoolgebouw. Juist die karakteristieke elementen, gecombineerd met de moderne en luxe inrichting, maakt dit Hotel zo bijzonder.

De opdracht: huisstijl design

Oldschool Hotel benaderde Quarakter voor het ontwerpen van een professionele huisstijl. Hoe we dat aanpakten?

Kortom, met een goede branding strategie creëer je een huisstijl die naadloos aansluit op wie jullie zijn, wat jullie doen en die jullie doelgroep aanspreekt.

Brandbook

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

USP: De merkbeleving

De unique selling point van dit huisstijlproject voor Oldschool Hotel is dat we speelse, schoolse elementen gecombineerd hebben met de historie en de luxe van het hotel. Van buiten statisch en monumentaal maar van binnen chic, speels en met veel groen. De merkbeleving was heel belangrijk. 

In de branding zie je dat terug door het veelvuldig gebruik van oude fotografie. In deze oude fotografie verwerken we speelse, schoolse elementen, zoals bijvoorbeeld het doorstrepen van objecten of we voegen objecten in de oude foto’s toe die meer van deze tijd zijn. De huisstijl draagt hierdoor de historie, maar wel met een kleine knipoog. 

Brutaal en schools gecombineerd met historie en luxe.

Ook hulp nodig bij jullie visuele uitstraling?

×

Hi!

Via de onderstaande knop kun je ons een appje sturen. Toch liever je boodschap via de digitale postduif verzenden? Dat kan naar myrthe@quarakter.nl

×