Branding

Wil je meer consistentie in de (marketing)communicatieuitingen? Of kan jouw organisatie of merk wel een (nieuwe) huisstijl gebruiken? Dan ben je bij Quarakter aan het juiste adres! Wij doen branding trajecten en ontwerpen huisstijlen en brandbooks.

Ga snel naar:

Wat is de betekenis van branding?

Branding is het omzetten van de kernwaarden van je bedrijf naar een visuele (en niet-visuele) identiteit die het merk tot in de puntjes vertegenwoordigt. Met branding bouw je aan een merk, je legt de basis voor alle verdere (marketing)communicatie. 

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is de visuele uitstraling van je bedrijf of merk. Bij Quarakter bestaat een huisstijl uit de volgende elementen:

Het logo

De kleuren

Lettertypes

Vormelementen

Beeldgebruik

Waarom is een branding strategie belangrijk?

Een goede branding strategie is belangrijk, omdat:

Kortom, met een goede branding strategie creëer je een huisstijl die naadloos aansluit op wie jullie zijn, wat jullie doen en die jullie doelgroep aanspreekt.

Hoe werkt een branding traject?

Bij Quarakter ziet een branding traject er als volgt uit:

intake

We beginnen altijd met een intake waarbij we jullie wensen en alle mogelijkheden bespreken.

brainstormsessie op locatie

Dan volgt er een twee uur durende brainstormsessie met jullie team. Deze sessie dient als creatieve basis voor de volgende stappen.

moodboard

Op basis van de brainstormsessie wordt een moodboard gemaakt. Een moodboard is een (digitale) collage van posterformaat die de identiteit van jouw bedrijf visualiseert.

ontwerpen huisstijlmiddelen

Vervolgens worden de ontwerpen voor het logo en andere vooraf afgestemde huisstijlmiddelen gemaakt. Deze zijn gebaseerd op het moodboard.

brandbook

Wij maken een brandbook. Een brandbook is een document met de huisstijl en met richtlijnen voor consistent gebruik, tone of voice en merkbeleving.

presentatie

Tot slot geven we een presentatie waarin we uitgebreid jullie branding doornemen en eventuele uitbreidingen of vervolgstappen bespreken.

Onze opdrachtgevers zijn de leukste!
Kom je erbij?

×

Hi!

Via de onderstaande knop kun je ons een appje sturen. Toch liever je boodschap via de digitale postduif verzenden? Dat kan naar myrthe@quarakter.nl

×