Contentmarketing

Creatieve content op de juiste manier verteld en op het juiste moment met je doelgroep gedeeld. Op die manier spreek je je doelgroep niet alleen aan, maar bouw je écht een band op. Contentmarketing is essentieel voor je marketingstrategie. 

Bij Quarakter bedenken we complete contentstrategieën en helpen we met contentcreatie.

Ga snel naar:

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een vorm van marketing waarbij je relevante content (denk aan video’s, fotografie, teksten, visuals, brochures e.d.) maakt die precies aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Je speelt dus in op de informatiebehoefte van je doelgroep op specifieke momenten tijdens de klantreis.

Wat is een contentplan?

Een contentplan is een concreet, kort en bondig plan met adviezen voor de invulling van de content bij jullie bedrijf of merk. Bij Quarakter bestaat een contentplan uit de volgende onderdelen:

Het communicatiedoel

De persona('s)

De customer journey

Een contentstrategie

Opzet van verschillende contentvormen

Planningen

Ook interesse in de contentcreatie? In overleg kunnen we dat uiteraard aanvullend op het contentplan voor jullie oppakken.

Waarom is een contentstrategie belangrijk?

Een goede contentstrategie is belangrijk, omdat:

Kortom, een sterke contentstrategie is altijd een goed idee!

Hoe werkt een contentmarketingtraject?

Bij Quarakter doorlopen we de volgende 6 stappen voor het bepalen van een contentstrategie:

intake

We beginnen altijd met een intake. Tijdens deze intake bespreken we jullie wensen en de verschillende mogelijkheden.

communicatiedoel verscherpen

Vervolgens bepalen we samen het doel van de contentstrategie. Dit is een heldere omschrijving van wat de doelgroep uiteindelijk moet doen, weten of voelen.

ontwikkeling persona's

Er worden persona's gecreëerd op basis van interviews. Een persona is een (visuele) omschrijving van de doelgroep. De persona is de basis van de customer journey en het contentplan.

customer journey mapping

De ideale klantreis wordt visueel uitgewerkt met relevante content per fase. Dat noemen we een customer journey.

contentplan

Een praktisch plan waarin de customer journey(s), contentvormen, -planningen en stappen voor het toepassen van de strategie duidelijk zijn beschreven.

presentatie

Een presentatie waarin we uitgebreid jullie contentstrategie doornemen en eventuele uitwerkingen of vervolgstappen bespreken.

Hulp nodig bij contentcreatie?

Is er al een duidelijke contentstrategie en zijn jullie op zoek naar versterking voor contentcreatie? Copywriting, een animatie, video, fotografie, vlog, AR-filter, illustratie, reel of een hele hoop andere content nodig die niet in dit rijtje staat? Groot of klein, van een inhakende social post tot aan een videoserie: wij bedenken en creëren toffe, mooie en frisse content die jullie doelgroep aanspreekt en overtuigt.

€80

per uur

De bovenstaande prijs is exclusief BTW.

Onze opdrachtgevers zijn de leukste!
Kom je erbij?

×

Hi!

Via de onderstaande knop kun je ons een appje sturen. Toch liever je boodschap via de digitale postduif verzenden? Dat kan naar myrthe@quarakter.nl

×