Social media marketing

Sociale media zijn onmisbaar in de marketingcommunicatiestrategie. Je bereikt je doelgroep(en) op een laagdrempelige manier, de hele dag door en voor relatief lage kosten (vergeleken met traditionele media). En social media marketing is zowel voor b2b als voor b2c interessant. 

Bij Quarakter helpen we je met een social media plan, maar ook met de social contentcreatie en het opstellen van een social media kalender. Lees snel verder en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Ga snel naar:

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het gebruik van social media platformen om in contact te komen met je doelgroep om zo je marketingdoelstellingen te behalen. Het gaat niet alleen over het plaatsen van content, maar draait ook om het luisteren naar, en de interactie met, je doelgroep. 

Hoe maak je een social media plan? 

Een social media plan is een plan waarin staat wat voor social content wanneer op welk kanaal geplaatst wordt. Bij Quarakter bestaat een social media plan uit de volgende elementen:

De doelstelling

De persona(’s)

De social media huisstijl (met templates)

De social media strategie

Een social media kalender

Wat zijn de voordelen van social media marketing?

Social media marketing biedt veel kansen. Een aantal belangrijke voordelen zijn:

Kortom, met een goede social media strategie kan je enorm veel bereiken. En dat wil je!

Hoe werkt een social media marketing traject?

Bij Quarakter ziet een social media marketing traject er als volgt uit:

intake

We beginnen altijd met een intake waarbij we jullie wensen en alle mogelijkheden bespreken.

communicatiedoel verscherpen

Daarna bepalen we samen het doel van de social media strategie. Dit is een heldere omschrijving van wat de doelgroep uiteindelijk moet doen, weten of voelen.

ontwikkeling persona's

Er worden persona's gecreëerd op basis van interviews. Een persona is een (visuele) omschrijving van de doelgroep.

social media plan opstellen

Wij maken een social media plan met voorbeelden van social posts en eventueel wat templates. In dit plan staan ook de social media strategie. In een social media strategie staat een advies voor de platformkeuzes en wat voor soort content gedeeld wordt op welk platform.

workshop

Tijdens deze workshop bespreken we de basisprincipes van social media marketing en gaan we uitgebreid in op jullie social media plan en eventuele uitbreidingen of vervolgstappen.

social media planning

Timing is bij sociale media cruciaal. Een duidelijke social media kalender is dus belangrijk. Hierin staat wanneer welke content op welk kanaal geplaatst wordt.

Alleen hulp nodig bij de creatie van social content? Ga dan snel naar contentmarketing

Instagram training nodig?

Meer doen met Instagram marketing? In anderhalf uur tijd brengen we jou en je collega’s volledig op de hoogte van alle ins en outs van Instagram. Jullie krijgen verschillende Instagram tips, handvatten en tools mee om het Instagramprofiel van jullie organisatie en de bijbehorende content direct naar een hoger niveau te tillen.

€475

De bovenstaande prijs is exclusief BTW.

Onze opdrachtgevers zijn de leukste!
Kom je erbij?

×

Hi!

Via de onderstaande knop kun je ons een appje sturen. Toch liever je boodschap via de digitale postduif verzenden? Dat kan naar myrthe@quarakter.nl

×